Kender du Salvie Smudge Sticks?

Smudge sticks hedder også Sage Sticks, eller salvie røgelses bundter.

Smudge sticks er tørrede urter, som er samlet i et bundt. Du kan bruge forskellige urter til smudging, og de mest bruget rensende urter er nok salvie, cedertræ og enebær.

Jeg bruger salvie til mine smudge sticks. Salvie er en urt med rensende og healende egenskaber.  Navnet “sage” betyder en viis og erfaren person – en guru.

Salvie er kendt som rensende urt over hele verden. Vi har særligt adopteret traditionen med at brænde salvie fra den oprindelige nordamerikanske befolkning.

Smudging er en en ceremoni, hvor man renser en persons aura, et sted eller en genstand for uønsket energi med røgen fra en hellig plante.

På videoen viser jeg dig skridt for skridt, hvordan jeg samler urter til mine smudge sticks og samler dem til et fint bundt, som kan hænges til tørre.

Sådan bruger du dine smudge sticks

Når dine smudge sticks er knastørre er de klar til at blive brugt til hus-rens, Space Clearing eller måske rensning af dine krystaller eller nulstilling af dine genbrugsfund.

Sørg for at have et glas vand klar til at slukke din smudge stick, når du er færdig med at smudge.

Tænd ild i enden af din smudge stick (jeg viser det i starten af videoen). Brug gerne en stor tændstik (i stedet for en lighter som jeg gør 🙂 ) – det er mere rituelt og oprindeligt, syns jeg.

Lad ilden få fat i urterne og lad dem brænde lidt, så den får godt fat.

Pust derefter ilden ud og brug røgen til at rense med. Du kan puste forsigtigt, så røgen fordeler sig, eller du kan bruge en fjer til at puste med.

Luft ud når du er færdig, hvis du smudger indendørs, da røgen er ret skarp.

God fornøjelse.

Del gerne dine smudging erfaringer – eller stil spørgsmål – i kommentarfeltet herunder, eller hop over på Facebook og skriv en kommentar på min Facebook side.