Vi lever i en verden fyldt med travlhed og teknologiske ”hjælpemidler”. Det er let at glemme kraften i det, som er skabt med hænderne.

Prøv engang at tænke over forskellen på et håndskrevet brev og en hurtig e-mail eller sms. Det håndskrevne, håndlavede, flyder på en helt anden måde og som modtager kan du MÆRKE energien fra den, som skrev.

Jeg syns jeg mærker et dybt behov rundt omkring for en genforening med det mest grundlæggende og kraftfulde redskab, vi har: Vores hænder

Der opstår magi, når vi lader bruger hænderne. Vores hænder er direkte forbundet med hjerte og er vores sjæls antenner. Når vi bruger hænderne til madlavning, havearbejde, kreative projekter eller fysisk berøring sender vi signaler om nærvær og omsorg til den dybeste del af os selv, og både krop, sind og sjæl falder til ro.

I mit liv har kreativiteten altid været den grundlæggende ingrediens. Jeg voksede op længe før computere, internet og travlhed overtog hverdagen. I min familie lavede vi altid noget med hænderne. Jeg husker timer og dage med fordybelse i alt fra perlevævning, maleri og strikning til havearbejde, madlavning, bagning og syning.

I vores hus var der et stort kælderrum – hobbyrummet – som var FYLDT med alt, hvad man kunne tænke sig af materialer til kreative projekter. Det var der, jeg var at finde, når ikke jeg stod i køkkenet og fremstillede lækkerier eller klatrede i træer, svømmede i havet eller cyklede rundt i kvarteret på opdagelse.

Hjertet som den hemmelige ingrediens

Forestil dig hvordan en nærværende kok eller et familiemedlem forbereder et måltid mad til dig med kærlighed og omhu. Hvert snit og hver omrøring er en manifestation af kokkens sjæl, der blander sig med råvarerne. Resultatet er ikke bare en tallerken med mad, men en oplevelse af kærlighed og næring, der nærer både krop og sjæl. Når vi lader vores hjerte guide vores madlavning, bliver selv det enkleste måltid en hyldest til livet selv.

Jeg insisterer selv på selv at tilberede den mad, vi spiser her i huset. Gerne helt fra bunden, af naturlige råvarer. Det betyder virkelig meget for vores fundamentale sundhed og velvære, at der ligger god energi og nærvær bag et måltid mad.

Betydningen af fysisk berøring

Bag ethvert strejf, kram eller håndtryk ligger en dyb forbindelse til vores hjerte og sjæl.

Berøring er et af de mest kraftfulde sprog, vi har. Når vi omfavner en elsket, trøster en ven eller lige lægger en beroligende hånd på vores egen krop på et smergefuldt sted, sender vi et budskab om kærlighed og omsorg.

Vores hænder er ikke bare redskaber til fysiske handlinger; de er kanaler for vores følelser og intentioner. Når vi berører nogen med kærlighed, helbreder vi ikke kun kroppen, men også sindet og sjælen.

Som helt ung var jeg fyldt med en rodløs ensomhed, som gjorde det svært for mig at deltage i livet. Jeg manglede jordforbindelse og kunne ikke mærke, hvem jeg var eller hvad jeg havde brug for. Da jeg opdagede kropsmassage og healing, blev det starten på en helbredelsesproces, som ændrede mit liv. Den energi, som ligger i nærværende berøring er virkelig magisk og transformerende.

Vi har brug for berøring for at føle os forbundne, levende og elskede.

Kreative projekter

Kreative projekter, hvor man skaber noget med sine hænder, er endnu en fantastisk vej til ro, glæde og en helt grundlæggende dyb tilfredsstillelse.

Uanset om vi skaber gennem maleri, strikning, smykker, keramik eller hvad som helst, åbner kreativiteten , som strømmer fra vores hænder, en portal til vores indre verden.

Når vi skaber med hjertet, er det ikke bare et spørgsmål om at producere noget.  Det handler om at udtrykke vores dybeste følelser og inderste tanker gennem farver, former og materialer. Vores kunst, den fysiske manifestation via den kreative proces, bliver et spejl af vores indre landskab, et udtryk for vores sjæls dybeste længsler og glæder.

I min hverdag er kreative projekter helt nødvendige og fuldstændig naturlige. Det er mit kreative drive, som ligger bag både min virksomhed og hele min hverdag. Det er som en livsnerve, der strækker sig gennem alle områder i min hverdag.

Forbindelse med Moder Jord

Når vi arbejder med jorden, kommer vi i kontakt med vores rødder, både bogstaveligt og metaforisk. Når vi dyrker vores mad i haven, planter træer og blomster eller blot føler jordens struktur mellem vores fingre, genopretter vi forbindelsen med naturen og genopdager vores plads i den store sammenhæng. Hvert frø, vi planter, er en invitation til vækst og forvandling, både for os selv og for planeten.

Min egen helbredelsesproces fik en dybere klang, da jeg for 25 år siden flyttede på landet og fik mulighed for at starte en køkkenhave. Kan huske i starten, hvor ukrudtet vældede op og jeg var overvældet over opgaven. Nu elsker jeg både lugning, plantning og høst. Suger duften af jord ind i kroppen og nyder følelsen af, hvordan det arbejde med noget så fundamentalt giver en dyb ro og glæde.

Arbejde med jorden giver en forbindelse, som jeg tror vi som mennesker har brug for, og som så få af os har adgang til eller øje for i vores fortravlede computerverden.

At skabe med hænderne er at skabe med hjertet

Uanset om vi er bevidste om det eller ej, er vores hænder forlængelser af vores hjerte og sjæl. Når vi lader vores hjerte styre vores handlinger, bliver selv de mest almindelige opgaver til hellige handlinger. Vi finder fred og heling i det simple, vi finder skønhed i det dagligdags, og vi genfinder os selv via det kreative flow.

Så næste gang du er i gang med noget med hænderne, så mærk ind til processen, træk vejret lidt dybere lad dit hjerte være din guide.

Lad kærligheden strømme gennem dine fingre og oplev, hvordan selv det mest almindelige hverdagsøjeblik kan blive en kilde til inspiration og transformation. For i sidste ende er det ikke, hvad vi gør, der definerer os, men den kærlighed og intention, vi bringer til alt, hvad vi gør.