Mennesker har dannet cirkler til alle tider og i alle kulturer.

Det har ikke heddet udviklingscirkel eller kvindecirkel – for det har det været, helt naturligt. Cirkler hvor vi støttede hinanden og fællesskabet.

Kvinder altid haft tradition for at mødes i cirkler. Både til hverdagens ritualer som børnepasning, fødsler, håndarbejde og gensidig støtte.

Vi har også mødtes i hellige cirkler for at styrke fællesskabet, påkalde hjælp, healing og vejledning.

Cirklen skaber et rum, hvor magi, intention og påkaldelse af hjælp fra guder og gudinder har skabt fundament for manifestation af hjælp til livets ønsker, behov og udfordringer.

Vi mødes i cirklen for at støtte andre og for at modtage støtte.

Der skete en stor ændring  i den “moderne tid”, hvor kvinder blev sendt ud på “arbejdsmarkedet” og vi helt mistede kontakten med de gamle traditioner. Fællesskaberne, som tidligere bandt folk sammen, forsvandt.

Vi blev rettet ind i den lineære tankegang, hvor livet efterhånden er blevet til en forudsigelig rejse fra fødsel og hurtig adskillelse fra forældrene i institutionslivet, barndom med lærdom i skolen, ungdom med uddannelse for tryghed og system, voksenliv med jobs og familie, for at tjene penge og passe ind i rammerne – og en alderdom med pension og uden retning og formål.

Vi har mistet det meste af magien, processerne, friheden og fællesskabet. Vi har samtidig mistet kontakten med naturens cirkler, med årstiderne, med ritualerne, med oplevelsen af den dybe forbindelse og forbundethed, som vi har med hele det magiske liv, som vi er en del af på Moder Jord.

Jeg kan huske, at mine bedstemødre mødtes med andre hjemmegående kvinder om formiddagen, til kaffe og snak. Det har nok været de sidste rester af de magiske fællesskaber, som tidligere var hverdagens fundament. Som var stammernes måde at lede samfundet, træffe beslutninger og skabe gode forandringer. Alle bliver hørt i en cirkel, ingen er højere end andre, og processen er dyb, nærværende og respektfuld overfor mennesker, dyr, planter og alt levende.

Udviklingscirkel

Vi har brug for at skabe cirklerne igen

Der er en bevægelse i gang, hvor vi igen mærker behovet for at mødes i cirkler.

Her hos os vil vi gerne holde space for cirkler, hvor vi støtter hinanden i at følge vores hjerte, slippe vores frygt og gå videre ud i vores hverdag med nye visioner.

Med en ny bevidsthed og en stærk intention om at kalde den kraft og det dybere livsformål frem, som vi hver især rummer og ER.

Verden har i den grad brug for modige mennesker, som transformerer frygten for at være dem, vi virkelig er. Som har intentionen om at træde ind i vores lys, og finde vores sande formål.

Når vi kommer ind til vores kerne, hver især, vil vi helt naturligt skabe en smukkere verden. På den anden side af det ydre kaos, som vi oplever i denne tid.

I en cirkel holder vi space for hinanden. Vi lytter når andre taler, med åbent sind og hjerte. Hvert møde i en cirkel har et overordnet tema, en intention, et emne. Derfra lader vi processen lede os, med hjælp fra de spirituelle udviklingsredskaber i vores værktøjskasse.

Når vi healer os selv og hinanden, i fællesskab, healer vi verden. 

Cirkel hos Joyann og Torben

Kvindecirkler – også for mænd

Vi lever i en tid, hvor det feminine princip er ved at få mere og mere plads. Selv om man ikke umiddelbart kan se det endnu, så er bølgen ved at vende og en ny måde at leve på manifesterer sig.

Den feminine måde handler om forbindelse, samarbejde og fællesskab. Nærvær, hjerteenergi og rummelighed.

Formålet med udviklingscirkler er at skabe et rum, en container, hvor den feminine energi kan lande. Hvor vi igennem ritualer, fælles støtte, processer, deling og dybt nærvær skaber rum for healing af det, som er klar til at blive transformeret i hver af os.

Det betyder ikke, at cirklen kun er for kvinder. For selv om kvinder ofte har mere kontakt med det feminine energier end mænd, så rummer vi alle både de maskuline og det feminine energier i vores væsen.

Vi inviterer både mænd og kvinder til vores udviklingscirkel forløb.

Du kan læse mere om de aktuelle udviklingscirkler hos Joyann og Torben  her. 

Spirituel udviklingscirkel