I dag må jeg bare være kreativ, så jeg skaber en blomster mandala i haven

Det er midt i maj. Jeg kan mærke, at det er en blomster mandala dag.

Det har været varmt, meget varmt faktisk, i flere uger. Sommeren er kommet virkelig tidligt.

Min have har altid mange blomster i maj og juni, og i år er det som om alle havens blomstrende træer og buske har haft virkelig travlt.

Jeg ser og dufter en overflod af skønne, smukke blomster i alle farver, over alt i haven.

Naturens gaver kommer altid der, hvor det er….. naturligt. Derfor må vi bare følge med og nyde det, som er her – lige nu og her.

Som tak til naturens kraft, til Moder Jord, til havens alfer og Devaer, til alt det, som binder det hele sammen, lod jeg mig inspirere til at skabe en overflods blomster mandala.

På videoen kan du være med i processen.

Sådan lavede jeg overflods mandalaen

Første skridt var at jeg fik ideen. Følelsen. Lyst til at skabe noget smukt, til at lave en blomster mandala.

Altså, jeg følge mig inspireret.

Overflods mandala med blomster og krystaller

Kurv til blomsterne til min blomster mandala

Jeg fandt en kurv frem, som var god til at samle blomsterne i. Den her havde jeg faktisk købt for nogle uger siden hos Isabellasmith.com , fordi jeg ønskede mig en blomster-samle-kurv. Jeg syns det er et plus, at beholderen til blomsterne er smuk – men du kan naturligvis bruge hvilken som helst beholder.

Krystallerne samles

Min mandala skulle have både blomster og krystaller, så jeg tog min kurv og gik en rundtur i huset, og lagde de sten, som tiltrak sig opmærksomheden, nederst i kurven. (jeg har en del krystaller i huset).

Blomster i kurven

Derefter tog jeg turen rundt i haven med min rosensaks. Klippede løs, mærkede hele tiden efter i kroppen, hvor mange blomster vil jeg plukke af denne slags? Hvilke blomster kalder? Jeg nød turen i fulde drag, duftene, lydene, farverne. Skønhed.

Overflods mandala med blomster og krystaller

Hvor skal blomster mandalaen ligge?

Stedet til blomster mandalaen havde jeg allerede valgt, – området for velstand og overflod i haven. Det er det bageste, venstre område, hvis du ser matriklen fra indgangen/indkørslen, og deler den op i 9 lige store firkanter.

Hos mig er det en del af haven, hvor vi har mange høje træer, et ældre drivhus og et bed med hindbær, asparges, jordskokker, kartofler og stikkelsbær. Jeg fandt en god plads lige foran drivhuset til mandalaen. Herfra kan vi se den fra køkkenet og jeg har fuldt udsyn til den fra mit krea-rum på første sal.

Overflods mandala med blomster og krystaller

Tak for gaverne

Ok, klar til at lægge blomster ud. Næsten. Sad lige ned et øjeblik, lukkede øjnene, vendte opmærksomheden indad, nedad, til Moder Jord, takkede for gaverne.

En mandala er en cirkel. Jeg startede med at definere omkredsen med kastanjeblomster, og midten med en stor ametyst krystal.

Min blomster mandala lægges ud

Overflods mandala med blomster og krystaller

Derfra var det bare at lægge blomster og krystaller ud i cirkler og et mønster med harmoni, og lige fra hjertet. Jeg tænkte ikke nærmere over hvad der skulle være hvor, lod bare hænderne og flowet guide mig.

Mandalaen føltes færdig, og jeg stoppede, gik lidt væk, kiggede, mærkede efter. Så at næsten alle blomster var lagt op, der var kun nogle få tilbage i min kurv. De passede lige i en vase i spisestuen.

Virkelig dejlig proces. Tog en masse billeder – for selve kunstværket varer ikke længe.

Overflods mandala med blomster og krystaller

Måske du bliver inspireret til at lave din egen mandala.

Du kan gøre det i din have, hvis du har en. Eller i skoven, på stranden eller i parken (her må du nok ikke plukke blomsterne….)

En mandala kan være lige nøjagtig som du syns, der er ingen regler. Bortset fra, at de fleste mandalaer har en cirkelform.

Formålet med en mandala??

Taknemmelighed, glæde, kreativitet, kontakt til Moder Jord, nære dit indre barn, hylde din indre gudinde, skabe nogle smukt, ære mangfoldigheden, ære livets skønhed og enkelhed.

Namaste.

Overflods mandala med blomster og krystaller