Hold rodet væk: Send energi og nærvær ind på de steder, hvor der plejer at samle sig rod.

Vi kender det nok alle sammen det med, at det kan være udfordrende at hold rodet væk.

De der bestemte steder i vores hjem, hvor rodet har det med at samle sig.

Hos mig samler der sig umærkeligt bunker af papir omkring mit arbejdsbord. Det lyder måske underligt, for computeren er mit vigtigste arbejdsredskab, både når jeg blogger, skriver Feng Shui og Space Clearing rapporter  og laver hjemmesider til kunder. Men jeg har en vane med at skrive alt muligt ned i hånden, hver eneste dag. Inspirerende citater, gode ideer, tanker, processer jeg kan bruger i mit arbejde – og noter om projekter, kunder, blog udkast, fulgt af endeløse post-it notes på min væg og opslagstavle. Listen er lang og bunkerne vokser.

Hvis ikke jeg rydder ud i noterne jævnligt og skriver guldkornene ind, printer dem og sætter dem i min ide-mappe ender jeg med at forvirre mig selv. Når jeg derimod faktisk samler det gode sammen og organiserer det, har jeg en ægte guldgrube af materiale, som jeg kan tage frem, når jeg arbejder på et projekt.

Papirbunker med ideer er en af mine rod-samlere

Rodets værste fjende er aktiv, målrettet og entusiastisk energi

Det kommer ikke helt af sig selv, det med at få ryddet op i bunkerne. Det kræver en stærk beslutning og et konkret fokus.

Rod er det samme som stilstand, stagnation og mangel på flow. Vores underbevidsthed ser rodet – og underbevidstheden ser alt det, som du lukker ude fra din bevidste opmærksomhed. Rodet repræsenterer som regel de ting, som vi har modstand på og de steder, som vi helst vil undgå at se og mærke.

For mig er det med bunkerne en afspejling af en ældgammel overbevisning om, at det ikke er helt trygt at stole på, at det jeg har på hjerte og gerne vil formidle er værdifuldt. En ide som jeg har fået i vuggegave fra min familie, og som er ret tung at danse med til tider. Rodet med de mange ideer og tanker hober sig op, så jeg bliver afledt fra at fokusere, bevæge mig fremad og dele det, jeg har på hjerte. Det er derfor, at det er så uendeligt givende og vigtigt at tage fat i de der bunker jævnligt. Det giver helt konkret lethed og flow, så jeg kan mærke mig selv og høre min indre stemme.

Frem med entusiasmen og gå i gang, med en fast beslutning om at bringe flow, energi og glæde ind der hvor rodet plejer at samle sig.

Du ved helt sikkert, hvor dit eget rod samler sig. Det er bare med at gå i gang. Det hjælper ikke at udsætte, vente, håbe eller lukke øjnene. Det som hjælper er aktiv indsats.

Herunder er et godt eksempel på en fokuseret og vedholdende oprydningsindsats. Torben er ved at nå bunden af en MEGET gammel kasse med rod. Resultatet af hele denne proces, som forvandlede vores haveskur, kommer i et andet indlæg

Energisk og entusiastisk oprydnings indsats

Går oprydningen lidt trægt i starten? Fokuser din energi……

Bunker af vasketøj, papir, post eller reklamer. Skuffer med ting, du ikke lige ved, hvad du skal gøre af. Skabe med madvarer, som du aldrig rigtig får spist. Du ved, hvor det bor hos dig.

Når du tænker på de rodede steder og din krop mærker energien, vil du helt automatisk føle dig tung. Du vil sikkert have lyst til at gå en tur, ringe til din mor eller spise en stor kage. Alt andet end at mærke det kaos og den døde energi, som hænger sammen med rodet.

Det som hjælper her er GÅ I GANG. Gå direkte til sagen og tag en ting ad gangen, som en gartner som luger en have, så skønheden kan træde frem.

Læg tingene på plads, smid væk, giv væk, sorter og skab orden. Du vil blive overrasket over, hvor dejligt det føles og hvor meget energi, du får, når du starter ud med en fast beslutning om at konfrontere det, som først føles lidt ubehageligt

Indtag dit space og åbn for flow i dit liv

Du kan se oprydning i de mere udfordrende områder som en proces, hvor du igen indtager områder i dit hjem og i dit liv, hvor der før var kaos og tusmørke.

Når du indtager dit space med nærvær, opmærksomhed og fokus, sætter du bevægelse og lys ind i dit liv. Jeg tænker at du vil blive overrasket over, hvor meget fri energi og glæde, du kan invitere ind ved at vælge en målrettet og  entusiatisk indstilling til oprydning.

Jeg får helt lyst til at rydde op, nu hvor jeg sidder og skriver det her indlæg. Tænker at jeg starter med bunkerne af papir med noter, som har bygget sig op omkring computeren her i den sidste uges tid.

Rigtig god oprydnings-fornøjelse.