En mala meditationskæde er en cirkulær og ubrudt kæde – uden lås –  med 108, 54 eller 27 perler. En traditionel mala bruges til at tælle matras og bønner eller til at gentage positive bekræftelser og intentioner.

Ordet mala betyder en krans. En mala er en traditionel meditationskæde, lidt som en rosenkrans.

En mala kaldes også en mala meditationskæde, mala kæde, prayer beads, japa mala, eller mala perlekæde. 

Hvem kan bruge en mala?

Du kan bruge og gå med en mala uafhængigt af religion eller tro. Kæden med udvalgte sten og krystaller vil løfte din energi og holde dit fokus på de intentioner og ønsker, som du har kodet ind i denne særlige mala kæde.

Positive intentioner

Malaens energi bestemmes både af de sten og krystaller, den er knyttet af. Energien bestemmes også af de positive intentioner, som den lades med af den, som skaber malaen og af den, som bruger meditationskæden.

Mala kæderne stammer fra østen, hvor de bruges af yogierne. Du behøver hverken dyrke yoga eller meditation for at give dig selv en smuk og personlig mala halskæde. De smukke kæder med god energi er mere og mere brugt af alle med spirituel interesse.

Hvad bruges en mala meditationskæde til?

En mala meditationskæde kan også bruges som hjælper og fokuspunkt under yoga. Du kan bære din mala under meditation, hvor den vil opsamle og gemme den dejlige energi, så du kan tune ind på dette space igen bare ved at røre ved og gå med din mala.

Under yoga kan du have din mala kæde liggende ved måtten, hvor den vil støtte dig og sende dig sine gode vibrationer og oplades med yoga stemningen, så du kan tage den med dig ud i resten af dit liv.

Trendy yogasmykke

En mala halskæde kan også bæres som et smukt og trendy yogasmykke. Malas er meget personlige smykker, som kan oplades med energi som støtter din proces mod mere ro, glæde, kærlighed, nærvær, forbundethed – eller hvad det lige er, du har brug for.

Du kan også bære din mala om håndleddet. Det er lidt upraktisk (kvasten kommer i vejen i dagligdagen og kæden er lidt for lang). 

Hvis du gerne vil bruge din mala om håndleddet, kan du vælge en kæde med en lukning, som kan strammes til. Eller du kan vælge en mala kæde med elastiksnor – det er dog bedst med korte mala kæder, da elastikken ellers bliver udfordret. 

Se Joyann´s unikke mala armbånd her. 

Joyann med mala meditationskæder

Stenene i en mala meditationskæde

En mala knyttes med forskellige sten, krystaller, frø og andre naturmaterialer som ben, træ og lava. Hver perle adskilles af en knude, så kæden falder smukt om halsen. Knuden mellem perlerne sikrer også, at hvis det skulle ske at kæden knækker, vil du kun miste en enkelt perle eller to.

Du kan vælge en mala med en enkelt slags sten, fx tigerøje, månesten, ametyst eller jade. Ofte er der flere sten i malaen, hvilke både giver en helt særlig energikombination og et flot design. Hvis du lægger vægt på både udseende og effekt kan du også vælge en mala med mindre dekorationsperler inde imellem de større perler. De mindre perler tæller ikke med i de 108.

Valg af krystaller og andre materialer

Der findes krystaller, halvædelsten og andre perler i mange forskellige kvaliteter, priser og variationer. Du behøver ikke vælge en mala med super dyre sten for at den er effektiv. Det vigtigste er at stenene matcher dine ønsker og intentioner, og at den er skabt med kærlighed, fokus og intuitiv åbenhed.

Snoren som mala kæden er bundet med kan være silke, bomuld, hør eller god kvalitet nylon i forskellig tykkelse. Snoren vælges ud fra størrelse af hullet i perlerne, ud fra farvernes energi og ud fra det æstetiske , så helhedsindtrykket bliver harmonisk og personligt.

Guru perlen i en mala meditationskæde

Mala kæden afsluttes med en større perle eller et flot stykke krystal nederst. Det hedder guru-perlen. Under guru-perlen kan mala kæden afsluttes med en kvast eller et vedhæng.

Antallet af sten er altid 108 eller det halve, 54 eller en fjerdedel, 27. Malaer med 54 perler kan kun gå omkring halsen hvis perlerne er relativt store, og mala kæder med 54 og 27 perler bruges mest til meditation. Malas kan også bruges om håndleddet, og her er det som regel dekorationen og stenenes energi, som er i fokus (ikke meditation på mantras).

Du kan også bære din malaMalas til håndled er bedst, hvis de er sat på elastiktråd, og de har derfor ingen knude mellem perlerne.

Hvorfor 108 perler?

Tallet 108 er et helligt tal i mange sammenhænge. I yoga filosofien er der for eksempel 108 kapitler i Rig Vedaen. Der er 108n bogstaver i sproget Sanskrit, og indenfor Ayurveda er der 108n hellige steder i kroppen, som har forbindelse med vores vitale energi. I matematikken er tallet 108 også specielt, og kan skabe uendeligt mange mønstre. Hvis vi kigger ud i universet er solens diameter 108 gange større end jordens.

Kort fortalt, tallet 108 er noget helt særligt. Mantras, bekræftelser, yogastillinger og bønner får optimal energi når de gentages 108 gange.

Joyann´s håndlavede mala kæder

Mine malas er lavet med krystaller og sten, som hver bærer en bestemt energi – fx kærlighed, selvværd, power, indre ro, healing osv.

Du kan finde færdige mala meditationskæder i min webshop, eller du kan få lavet en helt unik og personlig mala.

Når jeg laver en mala på bestilling, koder jeg de intentioner ind, som du har brug for, og sidder med et særligt mantra, som passer til det, du gerne vil have din mala til at hjælpe dig med. Dermed får du både et flot personligt smykke og et meditations- og personligt udviklingsredskab.

En mala kæde kan også være en flot, personlig gave til en, du holder af.

Læs mere her om personlige malas.

Labradorit mala
Rosenkvarts mala kæde
Amazonit mala armbånd med fjer