Et mantra er en lydvibration.

Mantras er universelle, og hvert mantra har en specifik effekt på vores krop/sind.  Mantras ændrer og løfter din bevidsthed gennem den måde tungen bevæger sig i munden og den konstante rytme, når vi chanter mantraet.

Mantras stilner tankerne, ændre følelserne og åbner for intuitionen, når vi gentager mantra-lyden rytmisk over et antal minutter.

Der findes mantras med mange forskellige virkninger. For eksempel mantras for healing, mantras for overflod, mantras som giver energi og mantras som beskytter dig.

Når du chanter et mantra giver du dit sind en højere vibration end de fastgroede tankemønstre, som vi ellers kan sidde fast i. Lydene og rytmen transformerer egoet og åbner for intuitionen.

Lydenes betydning er i sig selv ikke det vigtigste.  Det er den påvirkning lydene og rytmen har på din energi og din hjerne, som sætter ændringer i gang. Du behøver altså ikke kunne oversætte og forstå de til tider ret fremmede lyde og ord, for at få glæde af at chante et mantra.

En verden af vibration – en verden af lyd

Vi lever i en verden af vibration. Alt i os og omkring os vibrerer, alt er energi.  Tingene vibrerer og bevæger sig på forskellig frekvens. Faste ting har en langsom frekvens, tanker har en hurtig frekvens, ord, musik og sang vibrerer på frekvenser som vi kan høre.

Hvis vi kunne tune ind på vibrationerne – på lyd i tingene –  ville vi høre lyden af træerne, vandet, englene, blomsterne, vores hjem, vores ting.

ALT er vibration.

Vibrationer påvirker det, som er omkring dem, på samme måde som hvis vi spiller en akkord på et klaver, vil lyden igangsætte samme frekvenser på et andet strengeinstrument, hvis den står i nærheden. Klaverets vibrationer påvirker også din energi, din vibration.

Naad Yoga ændrer din kropskemi

Naad Yoga er den yogaform, som beskæftiger sig med oplevelsen af, hvordan lydvibrationer påvirker vores krop, sind og sjæl.

Naad betyder essensen af al lyd. Naad er dermed den vibration, som gør os i stand til at opleve uendeligheden (Aad). Altså, hvordan vi gennem lyd, mantras, kan trække himlen ned i kroppen. Ved at chante mantras bruger vi dermed vibration fra det uendelige til at ændre vores bevidsthed.

Videnskaben om Naad yoga er tusinder af år gammel og bygger på det der sker i kroppen, når vi gennem mantras aktiverer 84 meridianpunkter, vi har i ganen.

Når du chanter et mantra kan du forestille dig, at du taster en kode på dit gane-tastatur med tungen.

Prøv for eksempel at sige SA TA NA MA. Sig det langsomt og læg mærke til, hvordan tungen bevæger sig i munden. Mærk lyden, lyt til vibrationen, vær nærværende.

Påvirkningen af punkterne, lydene og rytmen skaber ændringer i hjernekemien og sætter bestemte svingninger i gang, som spredes til forskellige dele af hjernen, påvirker de overordnede hormonkirtler i hjernen som igen regulerer hele hormonsystemet og stofskiftet.

Hormonsystemet er direkte forbundet med vores følelser igennem kropskemien. Så når du chanter et mantra udløses en række hormoner, så du generelt føler dig godt tilpas, glad, opløftet og rolig indeni. Det er lykkepiller uden bivirkninger.

Healings mantra

RA MA DA SA betyder sol, måne, jord, uendelighed.

Hvis du tilføjer SA SAY SO HUNG har du et afstressende og healende mantra.

Hør det her med Snatam Kaur.

Mantra events hos Joyful Living

Torben og jeg holder mantra events hvor du kan prøve de magiske lyde af sammen med ligesindede. Tjek aktuelle events her.

Torben og Joyann Nielsen til mantra event