Kan du mærke det?

Energien er skiftet markant her hen over månedsskiftet. Januar har været mørk og lidt tung her i 2020. Vinteren er grå og brun, sneen er fraværende og her hos os på landet har vi haft mudder overalt. Nye tanker har ulmet, nye tiltag er i støbeskeen, men jeg har ikke mærket kraft og energi til at bringe ideerne ud i lyset. Før nu.

Hvad betyder Imbolc?

Vi er ved Imbolc, den tid på året, hvor lyset for alvor vender tilbage, hvor naturen vågner.  Det er nu, vi får hjælp fra naturen når vi vælger at gå med energien og sætte handling bag vores visioner og intentioner.

Imbolc er tiden lige mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn. Denne tid på solhjulets rejse over himlen er blevet fejret langt tilbage i tiden. På et tidspunkt overtog kristendommen også denne fejring, og det kom til at hedde Kyndelmisse. Uanset hvad det hedder, er Moder Jord og Fader Sol helt stabile, de kommer med lyset, med den spirende energi, med impulserne til at vågne op fra vinterens hviletid.

Lyset skifter fra vent til GÅ

Erantis blomstrer ved ImbolcLige nu er den tid,  hvor vinteren normalt er hårdest, lige før det hele vender. I år er det meget anderledes, vi har ligesom bare haft et langt, langt efterår, og ingen sne, ingen frost og ikke mange dage med høj, klar himmel. (Billedet er fra 2019 hvor vi havde lidt sne).

Jeg mærker det stærke energiskift på mange niveauer i mig selv. Jeg er klar til at sætte nye workshops og yogaforløb i kalenderen, og følger min impuls – har netop sat mit første Kundalini Yoga forløb op, – som uddannet Kundalini Yoga Instruktør.

Jeg arbejder samtidig på ideer om et længere udviklingsforløb, som jeg visualiserer på, giver energi og lader vokse her med det voksende lys.

Forandringer – også helt konkret og fysisk

I vores kære, gamle hus har vi nu igen energi til at tage fat på fornyelser. Når man har sådan et gammelt hus er der altid projekter, som venter. Lige nu står der gipsplader klar i drivhuset, til at sætte op i vores udvidede soveværelse. Den ene stue rummer en stor stak gulvbrædder som snart bliver lagt i soveværelset – og i spisestuen, som dermed åbner op for en tiltrængt nytænkning af køkkenets indretning.

En ny lille skov i forhaven

Den milde vinter betyder, at man kan plante nye planter allerede nu, og det er lige hvad vi har gjort her hos Shining People. Lige her ved Imbolc mærkede vi, at  det var NU vi skulle plante en mini-skov ude ved indkørslen. En skov af birk, hassel og paradisæble, som kan byde jer velkommen, når I kommer på visit for at være med til Kundalini Yoga, mantra chanting events, workshops og hvad vi ellers har gang i.

Imbolc skov hos Joyful Living Vi planter en skov hos Joyful Living Imbolc skov hos Joyful Living

Træer med personlighed

Et træ er en levende organisme med en unik energi. Hver træsort har noget særligt til os, en unik personlighed og et særligt nærvær. Vi valgte vores træer – eller de valgte os – lige nu, for at åbne for den nye energi, hvor vi skaber fællesskab, deler ud af vores erfaringer, åbner døren for at de som føler sig kaldet kan kommer her og lade batterierne op i naturen, nyde roen, finde dybere ind til sig selv, modtage healing og finde kreativitet, livsglæde og hjertevarme.

Birketræet står for nye begyndelser, lethed og et lyst sind, fleksibilitet, inklusion og sammenhold. Birketræer vokser bedst i grupper med flere birk, og træet er smukt, let og giver plads til andre vækster under sin lyse, lette krone.

Hasselbusken symboliserer vitalitet, fællesskab, overflod og transformation. Hassel giver en overflod af lækre nødder, og den vokser hurtigt, med en særlig kraft og ligesom birk trives hassel også i grupper.

De små paradisæbler vi har valgt giver god læ til birk og hassel, og deres frugt sørger for mad og ly til fuglene hele vinteren.

Jeg lægger vejen ud omkring vores nye skov af mini-træer for at hilse på, sende dem min taknemmelighed og se udviklingen af knopper, som til maj bliver til grønne blade. Moder Jord er i sandhed fantastisk.