Livets cirkler eller livets lineal?

Du bliver født. Du vokser op. Du tager en uddannelse, Du får et job, stifter familie, får børn og slår dig ned. Du bliver pensioneret, du dør.

Sådan ser livet ud i sin lineære form, sådan har vi lært at det er, og sådan tænker vi automatisk. Livet er en linje, som starter ved A og slutter ved B.

Jeg oplever mere livet som en cirkel, hvor vi hele tiden bevæger os rundt og kommer tilbage til samme sted, men på et nyt niveau, Faktisk er det en spiral, livets spiral.

Naturen har rytmer, kroppen har rytmer, livet har rytmer.

Jeg mærker at meget af den stress vi oplever i vores fortravlede samfund opstår fordi vi glemmer at ære vores rytmer. Vi skal hele tiden præstere, hele tiden være på mærkerne, hele tiden lære nyt, være i gang.

De sociale medier forstærker den der følelse af aldrig at kunne give slip, lade op, være indadvendt og være nærværende med os selv, som vi er, her og nu.

Vores samfund forventer at vi er mest aktive i vintertiden, hvor naturen hviler og hvor kroppen har brug for ekstra meget søvn, hvor sindet skulle lade op og hvor vores sjæl skulle vende sig indad for at hente ny energi til den kommende cyklus.

Livets cirkler – dit rytmiske liv

Du kan begynde at lytte til dine rytmer og livets cirkler ved at blive bevidst om din krop har det, og ved at forbinde dig med de naturlige rytmer, som er lettest at få øje på i hverdagen.

Månens cirkelbevægelse fra nymåne, voksende måne, fuldmåne og aftagende måne er en af de enkle guides, som naturen giver os.

Ved nymåne sår vi nye frø og vender os indad, lytter. De nye frø vokser op mod fuldmånen, hvor det hele lyses op og kommer frem. Tiden derefter er til integration og justering, du vender opmærksomheden indad igen, stille og roligt.

Årets rytme er også en cirkel. I vores kultur starter året en tilfældig dag midt om vinteren, som passer med kalenderen. Dette kendetegner den samfundsstruktur som vi kommer af, hvor naturen var undertrykt og vores ego dominerede.

Nu er det igen tid at lytte til livets cirkel, til kroppens rytmer, til vores naturlige forbundethed med Moder Jord.

Årets cirkel starter ved forårsjævndøgn, hvor den lyse tid sætter ind. Her vækker Moder Jord naturens kraft og alt stiger opad, Græsset vokser med superfart, det er nu, vi sår vores frø og vander dem og dyrene får unger, fuglene yngler og nyt liv myldrer frem.

Foråret er tiden for nye tiltag, ideer, vækst, inspirationer og handling.

Efter solhverv vender energien og væksten går ind i en ny fase, Planterne vokser langsommere, bliver stærke og fyldt med kraft og fylde. Dyrene nyder varmen og slapper af, jager og fodrere deres unger.

Sommeren er der, hvor vores projekter vokser sig store og stærke og bærer frugt.

Ved efterårsjævndøgn vender energien igen. Nu trækker naturen sig sammen, planterne stopper væksten og vi høster forråd til vinteren. Der kommer en sprødhed i luften, en klarhed i energien og en ro i sjælen.

Efteråret er der, hvor vi høster frugterne, sorterer i dem og kun gemmer det, som har styrke til at overleve og som giver os det, der nærer os.

Vinteren starter ved vintersolhverv d. 21/12. Nu er naturen klar til at hvile. Hun sparer på energien og trækker al saft og kraft helt ned i dybet. Sneen lægger et beskyttende lag over planterne og giver ly til dyrene, frosten forbereder jorden til den nye cyklus i foråret.

I vintertiden kan vi vende os indad, nyde mørket og kontakte de inderste kroge i sindet, vende os mod sjælen og mærke efter, hvilke frø det er tid at så det kommende forår.

Læg mærke til dine egne cirkler

Du er en del af Moder Natur. Livets cirkler er dybt forbundet med din krop, som kommer af jorden, din energi er forbundet med livets rytmer, livets cirkler.

Der er så meget visdom, glæde, ro og dybde forbundet med at følge og ære livets rytmer.

Jeg inviterer dig hermed til at lytte, dybere. Tillade dit liv at være rytmisk, mærke at din krop ændrer sig med månen og med årstiderne.

Du kan lave en cirkel i din have eller i dit hjem, som minder dig om livets cirkler.

Det handler om at huske det, at vænne sindet til at tænke på cirkler, så du kan bevæge dig væk fra den lineære tankegang og begynde at ære din naturlige , rytmiske og cirkulære energi.