Kundalini Yoga er yoga for krop, sind og sjæl

Før jeg mødte Kundalini Yoga i 2017 havde jeg dyrket yoga næsten dagligt siden jeg blev akut sygemeldt med ondt i ryggen i 2001. Faktisk har jeg altid været yoga-fan, men det var først da min ryg sagde fra, at jeg startede en seriøs, daglig yogapraksis. En veninde, som var i gang med en yogauddannelse, gav mig et super godt rygprogram, som hjalp mig op igen.

Jeg blev fuldstændig afhængig af min daglige tid på måtten, som bestod af 20-30 minutters ryg-yoga med afspænding, og for det meste snuppede jeg også guidet meditation.

Yoga og meditation blev min primære krop-sind-sjæl selvkærligheds praksis. Samtidig blev den daglige tid på måtten et uvurderligt grundlag i min hverdag som solo selvstændig med en spirituel business, da jeg i 2003 startede Joyful Living som Feng Shui konsulent.

Yogaøvelserne hjalp mig i første omgang med at undgå, at mine rygproblemer kom igen, og jeg kunne altid nå at lave mit lille yogaprogram. Sidegevinsten var en dybere forbindelse til min krop og en udvikling af min intuition og fornemmelse for dybere sandheder og for den usynlige, men meget mærkbare, energi som er overalt.

Min lille daglige praksis blev hos mig i denne form i mange år. Men efterhånden fik  jeg også lyst til at komme lidt dybere, blive mere smidig, lære mere om yoga – og nu var yoga ved at blive mainstream. Jeg tog nogle yogaklasser rundt omkring, men jeg fandt ikke rigtig en form, som talte til mig.

Mit møde med Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

I sommeren 2017 var jeg i Glastonbury på et retreat med Rebecca Campbell, hvor der var Kundalini Yoga om morgenen for dem, som havde lyst.

Efter første øvelse vidste jeg, at jeg havde fundet min nye yogaform. Jeg kunne bare mærke det, helt ind i hjerte og sjæl.

Tilbage i Aarhus googlede jeg straks Kundalini Yoga og fandt en enkelt kvinde i Aarhus, som tilbød klasser. Det var slutningen af juni, og hun holdt sommerferie hele juli – så jeg måtte vente lidt endnu. Så tændt var jeg, at den måned føltes lang……

Siden da har Kundalini Yoga været “min” yoga. Jeg kom i gang gennem online kundalini yoga, fysiske kundalini yoga klasser og en yogaweekend på Sostrup Slot med Pernille Dybro. Jeg fik en masse erfaring med både teori og praksis og en bunke super brugbare yogavideoer og teori på et online forløb over tre måneder hos Soul-Fitness.dk.

Nu er det jo sådan med mig, at jeg har samlet på alternative og spirituelle uddannelser siden jeg var i 20’erne. Der var bare lige endnu en drøm i samme afdeling, som jeg endnu ikke havde virkeliggjort.

Yogalærer-drømmen.

Hvorfor lige Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga var den yogaform, som føles rigtig for mig. Uden tvivl. Det er den korte forklaring.

Kundalini Yoga kaldes Yoga of Awareness – bevidsthedens yoga.

Nu hvor jeg har været i gang i over 2 år og har udvidet min daglige kundalini yoga praksis til mellem 45 minutter og 1 time daglig kan jeg virkelig  mærke, hvad det gør for både krop og sind.

Kundalini Yoga som undervist af Yogi Bhajan er en relativt aktiv yogaform, som også rummer rolige øvelser og dynamiske meditationer. Der er mange forskellige yogasæt at vælge imellem, og mange af dem sætter godt gang i blodomløb, muskler og åndedræt.

Kroppen bliver aktiveret på en lækker, balanceret og energigivende måde. Nu føler jeg virkelig, at der er noget der rykker sig, jeg har mere energi, mere velvære og er i bedre form end nogensinde.  Det er i sig selv rigtig skønt, og jeg er jo ikke helt ung længere (jeg fylder 60 år her i 2020), hvilket gør det endnu mere fedt, at yogaen også er så fysisk.

På dage, hvor jeg har brug for at være mere blid og yin vælger jeg bare et yogasæt med rolige og blide øvelser eller sætter tempoet ned i de aktive øvelser.

Ud over yogaøvelserne bruger vi i kundalini yoga masser af mantras. Her skulle jeg lige ud over en grænse, lære at bruge stemmen og turde høre mig selv. Det er virkelig lækkert at chante og at sidde i meditation med et mantra. De skønne, spirituelle mantras virker ind i krop, energi og sind med en helt særlig magi. Du kommer i kontakt med dit indre, din sjæl, din indre virkelighed. Du kommer ud af hovedet, ind i kroppen, ind i her-og-nu og derfra løftes din energi og du får det bare godt.

Jeg har ikke ondt i ryggen længere. Overhovedet. Min energi er stabil, jeg har bedre jordforbindelse end før og jeg, mærker en indre ro og tryghed, som er ekstremt værdifuld.

Jeg er mere accepterende, har større tålmodighed overfor livets udfordringer og jeg kan være ude blandt andre mennesker uden at miste mig selv og blive træt og drænet. Selv om jeg er super introvert.

For mig er Kundalini Yoga den bedste gave, jeg kan give til mig selv hver eneste dag.

Kundalini Yoga instruktør

Kundalini Yoga har bidt sig så meget fast i min daglige praksis og i min sjæl, at jeg har valgt at videreformidle denne yogaform.

Jeg blev færdiguddannet Kundalini Yoga instruktør fra Den Nye Kundaliniuddannelse i januar 2020. Nu videregiver jeg Kundalini Yoga i workshops, online forløb og som enkelte yogasæt. Se aktuel yoga her.

 

Kundalini Yoga klasse