Vil du gerne have mere energi, klarhed, flow, glæde og overskud i dit liv?

Rod i dine omgivelser skaber uklarhed og tyngde – og ind imellem kan vi have rigtig svært ved at få has på det der rod. Det har det med at samle sig på bestemte steder, helt uden at vi lægger mærke til det.

Rodet er en slags sendebud eller konkret tegn på, at du gemmer på gammel energi, som bremser dit flow.

Konkret fysisk oprydning er et effektivt redskab, når det handler om at få mindre af det, vi ikke ønsker og mere af det, vi gerne vil have i vores liv. Her snakker jeg ikke bare om ting, men også om følelser, oplevelser, omstændigheder og tanker.

Du kan arbejde men bekræftelser og visualisering, mindfulness, terapeutiske redskaber, yoga, kropsterapi, psykologi, energiterapi og meget mere.  Listen er lang, og alle metoderne er fantastiske, når vi bruger dem opmærksomt og konsekvent.

Men konkret, fysisk oprydning en helt fundamental ting, som mange overser i en personlig udviklingsproces.

I dette indlæg sætter jeg derfor fokus på noget så konkret og hverdagsagtigt som rod og oprydning.

Rod kan gemme på rigtig meget fastlåst energi. Det rod vi gemmer og glemmer i hjørner, kældre, skuffer og glemte kroge kan faktisk trække nedad i energien. Rod kan gøre din rejse mod lethed, flow, glæde og overskud unødvendigt lang og tung.

Bevidst oprydning skaber magiske forvandlinger i dit liv

Overfladisk rod eller energislugende rod?

Nu tænker du måske, at du da rydder op jævnligt. Der ser pænt og lækkert ud hjemme hos dig, så det med rod og oprydning er vel ikke aktuelt for dig, eller?

Det er helt naturligvis en super god vane at holde sit hjem pænt og rent, så det er rart at være der. Men ind imellem må vi kigge lidt dybere, i skuffer og skabe, hjørner og baglokaler for at få øje på det rod, som virkelig er med til at trække  energien ned.

Hvis du er et af de mennesker, som altid har gang i kreative projekter, og som derfor jævnligt har en del ting og sager liggende fremme i  forbindelse med den kreative proces, har du sikkert jævnlig en god gang rod omkring dig.

Det er  som regel ikke den slags rod, som sluger energien. Kreativt rod er naturligt i en skabelsesproces, – når bare du husker at rydde op, når dit projekt er færdigt, eller ind imellem undervejs, så energien bliver ved med at kunne flyde i processen.

Det dybe og gemte rod

Prøv at se dit hjem for dig. Forestil dig, at du går rundt i rummene, kigger ned i skufferne, eller under sengen, i køkkenskabene, i garderoben, i entreen, i depotrummet, i bilen. De fleste mennesker har nogle kroge og hjørner, hvor rodet har det med at gemme sig, ophobe sig og snige sig til at blive forbigået i den almindelige daglige eller ugentlige rengøring.

Det er den slags rod, jeg mener.

Der hvor støvet samler sig, der hvor du aldrig rigtig kommer. Der hvor de ting bor, som du faktisk hverken bruger, holder af eller har et særligt kærligt forhold til.

Oprydning af det glemte, gemte og oversete rod frigiver en masse bunden energi.

Ryd op i dit rod og skab overskud, flow og glæde

Mangler du organiseret plads?

Du kan starte med at blive opmærksom på, om du måske bare trænger til at organisere dine ting lidt mere systematisk. Mange gange kommer vi til at rode i skuffer, skabe fordi vi ikke har nok plads, eller fordi tingene ikke har en helt præcis plads at bo på.

Du skal naturligvis vente med at organisere de aktuelle ting og sager, til du har gennemgået dem og sorteret alt det fra, som du ikke vil gemme. Det, som er landet i skuffen eller på hylden fordi du ikke lige vidste, hvad du skulle gøre med det, men som du egentlig aldrig bruger til noget, skal gives væk, genbruges, kasseres eller fornys.

Bliver du overvældet af rod?

Oprydning tager tid. Men det giver også bonus. Det er noget, du kan vælge at gøre helt bevidst, for at få det bedre ved at lette noget gammel energi. Du kan fjerne rod for at komme videre, for at slippe noget, du ikke længere har brug for i dit liv, i dine tanker, i din krop, i dine følelser. Energien er forbundet, de ting,  du har omkring dig afspejler noget, du bærer på inde i dig selv.

Derfor kan den dybere oprydning også ofte virke uoverskuelig, og vi har svært ved at komme i gang.

Det er ikke unormalt at føle sig overvældet, og måske endda få det fysisk dårligt i en oprydningsproces. Der vil også ofte komme følelser op som tristhed, vrede eller angst, bare man nærmer sig det der rodede område.

Hvis du føler dig overvældet af dit rod eller når det bare er almindeligt uoverskueligt at komme i gang med oprydningen, kan du vælge at starte med helt små skridt.

Du kan gøre oprydningsprocessen  mere overskueligt at rydde op på to måder:

  1. Bestem dig til at rydde op i 5-10 minutter ad gangen i starten. Sæt timeren på din telefon i gang og stop, når tiden er gået.
    ELLER
  2. Beslut dig for at rydde op på et begrænset område ad gange, tag for eksempel en skuffe, en hylde, en kasse eller en del af et rum, hvor du kan overskue processen. Stop, når du er igennem området.

Hvis du føler dig utilpas eller går i stå undervejs, så hold en pause, gå ud i den friske luft og træk vejret dybt. Vend derefter tilbage til oprydningsprojektet med fornyet energi.

Ryd op i dit rod og skab overskud, flow og glæde

De tre hellige spørgsmål i oprydning

Når du rydder op i dit energislugende område kan du organisere tingene i tre bunker:

1. Det, du bruger helt konkret i din hverdag

2. Det, du virkelig elsker, det som har en følelsesmæssig værdi, også selv om du ikke bruger det

3. Det, du hverken bruger eller holder af

Det du bruger beholder du og får organiseret, så det er til at finde, når du skal bruge det.

Det du holder af kan du vælge at beholde, hvis du vil. Nogle gange kan man også vælge at slippe en ting, selv om der er følelser forbundet med den. Overvej, om tingen har aktuel, nutidig værdi, eller om du holder fast på følelser fra fortiden.

Det du hverken bruger eller holder af kan du enten smide væk (hvis det er gået i stykker og ikke kan bruges af andre), give til genbrug eller sælge.

Ryd op i dit rod og skab overskud, flow og glæde

Er du klar til at gå i gang med oprydning?

Jeg kan næsten med garanti sige, at du vil få mere energi og overskud, når du rydder op i de glemte kroge.

Jeg syns selv, at oprydning er en af de skønneste processer (selv om det kræver et skub bagi for at komme i gang), Jeg ved også af erfaring, at der ALTID er et eller andet, som trænger til at blive gennemgået og ryddet op. Om det så er køkkenskuffen med de ting, jeg ikke bruger så ofte, æsken til dimser i badeværelset, skrivebordet eller skuffen med sokker.

Når jeg føler mig uklar, mangler energi eller bare ikke kan komme i gang med min dag, virker det altid med lidt oprydning.

Jeg ønsker dig rigtig god oprydning og al mulig flow, glæde, klarhed og overskud.

Joyann