Dit hjem er det sted, du lader op og slapper af. Ideelt set.

Sandsynligvis er der også mange ting, som du skal tage dig af, når du er hjemme. Hvis du som mange har en travl hverdag med job, børn og fritidsaktiviteter er dit hjem måske også et travlt sted, hvor du har svært ved helt at finde den der ro.

Et sted som føles “helligt”, roligt, fredfyldt

Det kan hjælpe at vælge et område i hjemmet, som du giver en særlig stemning af ro, “hellighed”, balance. Et sted, hvor du kan tjekke ind for at mærke dig selv, finde ind i hjertet, i kroppen, i det som er DIG.

Hvis nu du tænker på dit hjem, som det er nu, er der så et sted, hvor du føler dig særligt godt tilpas? Måske på badeværelset. Eller i et hjørne i køkkenet. Eller måske på altanen eller terrassen, her om sommeren.

Den følelse, du får på dette sted er den stemning, som du kan koncentrere og forstærke ved bevidst at skabe dit helt eget fredfyldte hjørne, med hjælp fra nogle få ting, som hjælper følelsen på vej.

Jeg har selv altid brugt røgelse, krystaller, levende lys og blomster til at skabe mine hellige steder. Mine “heller” i hverdagen. Jeg har brugt det samme hjørne til min daglige yoga og meditation – men du behøver hverken dyrke yoga eller andet i den retning for at få glæde af at have et “helligt sted”.

Du kan bruge hvad du har lyst til, bare det giver dig den der fredfyldte følelse, eller får dig til at mærke glæde, lethed eller minder dig om noget som giver dig en følelse af at være “hjemme” i dig selv. Måske er det en særlig ting du har fået af en, du holder af, et smykke, et billede eller en figur, som symboliserer ro, spiritualitet, indre kontakt.

Her er nogle ideer til et fredfyldt hjørne:

  • Vælg et sted i hjemmet, hvor du i forvejen har lidt af den der fredfyldte følelse, når du tænker på stedet
  • Det er optimalt, hvis det er et sted, hvor der ikke foregår andre ting. Måske bare en lille krog i stuen eller i soveværelset.
  • Vælg nogle få ting, som betyder noget for dig og find et lille bord, en hylde eller en plads på et eksisterende møbel, hvor du kan lave en fin lille opstilling.
  • Tænk på hvad det er, dit fredfyldte sted skal give dig. Er det ro, selvtillid, kærlighed, klarhed? Har du ofte brug for lige at mærke dig selv, eller har du brug for vejledning eller bare energi?
  • Sæt en intention for dit fredfyldte sted. Det kan være helt enkelt, som: Når jeg tjekker ind her fyldes jeg af fred, klarhed og kærlighed.

Brug dit hellige sted hver dag

Nogle dage har du sikkert tid til at tjekke ind på dit sted flere gange, for at lade batterierne op. Det vil være ideelt at kontakte den fredfyldte stemning morgen og aften, så du åbner din dag med en kærlig og rolig energi, og lukker den på samme måde.

De dage du har for travlt til at huske det, kan du alligevel tjekke ind på dit “helle”, alt hvad du behøver at gøre er at TÆNKE PÅ STEDET. Så vil energien, stemningen, berige dig.

Din egen Space Clearing

Det du gør, når du arrangerer sådan et fredfyldt hjørne og fylder det med en kærlig intention er faktisk det, som hedder Space Clearing. Dit hellige hjørne vil sprede god energi til resten af dit hjem, og det vil på helt usynlig vis påvirke alle, som bor der.

Her er et citat fra en af mine mentorer, Denise Linn, som er ekspert i at skabe god energi i rum – det som kaldes Space Clearing:

When we’re in a place that is filled with Sacred Space, we feel better. We find it easier to breathe, think, dream, and to have faith in ourselves.