I dag er det vintersolhverv. Årets korteste dag – den dag hvor du virkelig har muligheden for at mærke dybt ind i dig selv og hente det frem, som du er klar til at slippe, brænde og efterlade i fortiden. Og til at sætte nye, kærlige intentioner for de næste 12 måneder.

VIntersolhverv – en stærk energi

I 2019 er der en særligt stærk energi, det er som om universet inviterer os til at sætte turbo på de kvaliteter, som ligger i den nye tid. Vi er jo i godt i gang med transformationen her 7 år efter 2012, hvor vi trådte ind i vandbærerens tidsalder.

Vandbærerens tid er tiden hvor vi fokuserer på fællesskab, kærlighed, samarbejde, bevidsthed om altings forbundethed, ansvarlighed for helheden og vores spirituelle rødder. Processen fra fiskens tidsalder (ego, kamp, adskilthed) til vandbærerens tid er lang, og vi er sikkert kun lige begyndt.

Der foregår en stor transformation over hele kloden, men samtidig er der stærke kræfter som forsøger at holde fast på det gamle. Derfor er det SÅ vigtigt at alle vi lysbærere kommer på banen og hver især slipper det, vi kan af resterne af det gamle paradigme, så vi sammen kan lyse som tusinder af små, stærke fyrtårn.

Yule

Yule er den gamle betegnelse for vintersolhverv. Det er jo derfor, det hedder jul ♥

Naturen genfødes nu, i disse mørke dage og lange nætter. Snart vil de første tegn på foråret titte frem og fortælle os, at det nye er på vej, det spirer og gror.

Hvad vil du have til at vokse i dit liv? Hvad er du klar til at give slip på?

VIntersolhverv genfødsels ritual

Gå en tur i naturen i dag, mærk din krop, mærk dine skridt, og lyt indad. Hvad er du klar til at slippe? Hvad skal efterlades inden du træder ind i et helt nyt årti? Og mærk efter, dybt, hvad skal vokse, næres og gro i dig og i dit liv? Hvilke følelser vil du opleve mere af? Hvad skal fylde dit liv? Hvor går rejsen hen?

Det vil være super fint, hvis du kan finde tid til en lille ild-ceremoni her midt i juletravlheden. Det kan være et bål i naturen, en brændeovn eller et stearinlys (pas på brandfare!).

Skriv en seddel med det, du slipper. Du kan også lave flere sedler, en med hver ting. Du kan fx bruge gavesedler med hul og snor, så du kan binde dine ord fast om noget, som kan brænde.

Bind nu det, du slipper fast om et lille stykke træ (hvis du har et bål eller en pejs).

Skriv også dine intentioner og ønsker på sedler, bind dem om et andet stykke træ. Vær kreativ, gør det smukt – eller hold dig til det enkle, hvis du har kort tid. Det vigtigste er den energi, du lægger i ritualet, det fokus, du giver processen og de dybe ønsker, som du sender ud i dag.

Tænd dit bål, din ild. Kontakt dine engle, vejledere, dit hjerte, eller den spirituelle forbindelse, der giver mening for dig. Brænd det du giver slip på i flammerne (eller en mini-seddel på stearinlyset). Se det opløse sig, forvandle sig og genfødes som ren energi, som du kan bruge til gode ting.

Send derefter dine intentioner og ønsker for 2020 ind i ildens transformerende energi, lad dem spredes i universet, se dem vokse og udfolde sig efter naturens rytme.

Glædeligt vintersolhverv – lad os sammen sprede lyset på vores smukke planet.