Torben og jeg har længe søgt efter den rigtige hund. Vi har mærket den kalde, mærket ønsket om at dele vores liv og hverdag med endnu en firbenet.

Vi har haft hund før. Vores kære Shakti drog videre til hundehimlen i april 2020, 14 år gammel. Hun var familiehunden, som kom til os, da de to yngste drenge var 5 og 7 år.

Shakti var en gul dame, et friskt mix af labrador og bordercollie.

Shakti - vores gamle hund

Siden da har vi gået og mærket efter, om det var tid til at få en anden vovse på matriklen. De første år gjorde vi ingenting, det føltes bare ok at være her med de tre katte og en flok høns. Det tager tid at få en ny hund integreret i familien, og den tid har bare ligesom ikke været der.

Det sidste årstid har vi mærket, at det bankede stille på. Vi har kigget på “genbrugshunde”, måske vi kunne overtage en hund fra andre, og dermed hjælpe både hund og mennesker.

Vi har søgt mange steder efter den rigtige hund, og hver gang var der bare et nej. Måske var vi ikke parate. Måske kiggede vi efter den forkerte race, eller alder.

Indtil i mandags.

Her var Rudolph the Doodle

Pludselig var han der, på DBA, en gul labrador/puddel mix fra Mors. En Labradoodle, men uden krøller.

De øjne, den snude, den farve……. green_heart

Det temperament, den energi, det blide væsen ….. green_heart

Vi havde forsøgt at undgå at se på en hund, som ligner vores kære Shakti.

Men vi faldt bare pladask for ham her. Og han ligner hende rigtig, rigtig meget. Bortset fra puddel-skæg og en bredere snude, så er han bare SÅ meget den samme type hund, rent fysisk.

Ok, smeltet hjerte, afsted til Nykøbing Mors på først mulige dag til rejsen. 

Rensdyrtrommen og hundehvalpen

Historien om Rudolph og rensdyret

Historien om Rudolph – eller Dolph – (for det hedder han allerede) startede weekenden før, hvor jeg var på shamanistisk trommebygge kursus på Eagleroad Kursuscenter ved Skanderborg.

Det var en virkelig fantastisk weekend, som hurtigt viste sig at handle en del om et rensdyr, som kom til at være centrum i min tromme proces.

Vi startede med at vælge skind til vores tromme, på en indre rejse, for at møde energien i den tromme, som vi hver især ville bygge.

Her mødte jeg et rensdyr. Det var en virkelig livagtig oplevelse, jeg så og mærkede, at rensdyret kom helt tæt på mig, med sin store, bløde snude og de store, blide øjne.

Et tydeligt tegn: Min tromme skulle da have rensdyrskind.

Senere på weekenden mødte jeg igen rensdyret på en trommerejse, jeg mødet DET rensdyr, som har givet sit liv for at jeg kunne få min tromme. Stor taknemmelighed. Min færdige tromme er fyldt med toner, og den tager mig med på indre rejser, til hjertet, på Moder Jord.

Blid tålmodighed og masser af kærlighed

Da vi mødte vores hundehvalp i går, hos familien i Nykøbing Mors, var det som om rensdyret kom til live igen, igennem denne skønne hvalp. Han ligner lidt et rensdyr, med sit “skæg” og store, brune øjne. Så han måtte bare hedde Rudolph.

Rudolph og rensdyrtrommen

Det føles alt andet end tilfældigt at vores hund kom til os samtidig med rensdyrtrommen.

Et nyt kapitel er startet her på matriklen. Et nyt skridt på rejsen, dybere ind i hjertets kald, tættere på sjælen end nogensinde før.

Indtil nu er hundehvalpen en herlig fyr, han er nysgerrig, lærenem og meget glad for nærhed, og han følger os overalt.

Jeg mærker, at en af hans gaver til os er BLIDHED og TÅLMODIGHED. Han er en sej lille vovse, men også meget blød og super opmærksom på ALTING. Hans sanser er vidt åbne, og det kalder på kærlighed, tålmodighed og omsorg i processen, hvor han skal lære hvordan livet fungerer her hos os.

Jeg syns det er så vildt, at sådan en lille hvalp bare følger med fremmede mennesker, som kommer og tager ham med væk fra sin mor og det eneste sted, han ellers har kendt og følt sig tryg. Kører med ham i bil i flere timer, og så skal man lære helt nye forhold at kende.

Hvilken tillid.

Det matcher energien i min tromme. Den kalder på tillid til livet, her i disse udfordrende tider. Som rensdyret, som vandrer milevidt i store flokke, og som kan finde føde og overleve under udfordrende omstændigheder. Den kalder også på den del af mig, som har evnen til at rumme alt, hvad jeg indeholder. Uden fordomme. Med kærlighed.

Healing.

Rudolph kommer hjem