Har du nogensinde overvejet, hvad det betyder for energien i dit hjem – og i dig selv –  hvis du spiser i sofaen, ser tv i soveværelset eller arbejder ved køkkenbordet?

Det betyder faktisk mere, end du sikkert har tænkt på. Et sted har nemlig en energi, og når du blander energierne, bliver det hele bare lidt mere op ad bakke.

Lad mig lige starte ved den generelle betydning af energi på et sted……..

Du har måske hørt mig snakke om, at et sted har energi. En matrikel har en energi, en stemning, en sjæl. Det samme har et hus, en lejlighed, en arbejdsplads og hvilken som helst form for bygning.

Energien på et sted ligger tæt op ad den stemning eller følelse, som vi får, når vi er på stedet. Nogle mennesker kan mærke denne energi meget tydeligt, og andre lægger ikke så meget mærke til det. Uanset, hvor energifølsomme vi er, vi stedets energiaftryk påvirke os. Vi er nemlig også energi, og vores krop leder energi og bliver påvirket af energi, helt konkret.

Dine rum har også en energi, og de ting, du bruger rummet til, har stor betydning for energien. Faktisk har hver eneste kvadratcentimeter af dit hjem en særlig energi, og det kan du forstærke og udnytte, så hvert område støtter dig i din hverdag.

Hvad sker der energimæssigt, når du ser tv i soveværelset?

Hvis du nu lige forestiller dig eksemplet med, at du ser tv i soveværelset (og måske samtidig spiser en pizza eller nogle snacks).

Dit soveværelses energi skulle gerne støtte dig i at lade op, slippe dagens stress, gå dybt ind i søvnen og måske også dele intim kærlighed med din partner.

Her ønsker vi ro, tryghed, positiv energi (negative ioner) og en skøn, indbydende og smuk stemning.

Når du ser tv, sker der flere ting. Det program, du ser, vil i sig selv sætte en energi. Underbevidstheden skelner ikke mellem fiktion og virkelighed, så du deler seng med de scenarier, som du ser på dit tv. Om det er kærlighedsfilm, krimier, drama eller nyhedsstof – du er i selskab med det, du spreder denne energi i dit soveværelse, i din krop, i dit sind. Det, du ser,  sætter følelser i gang i dig, og disse følelser tager du så med ind i din søvn.

Selve tv´et udsender en masse positive ioner (som er negative for vores krop). Det udskiller sandsynligvis også en bunke kemikalier, som du vil indånde, når du sover. Med mindre du lufter GODT ud, inden du falder i søvn.

Lyder det som en god ide at droppe at se tv i sengen? (NB Hvis du ser serier, film eller hvad som helst på en computer i soveværelset,  har det samme effekt).

Tilføj så effekten af dit hyggelige måltid, din pizza, dine snacks eller din tallerken med sund aftensmad.

Nu beder du også din krop om at fordøje mad, imens du bader i tv-energien.

I det space, hvor du skal lade op, være helt tryg, slippe dagens stress og åbne dit hjerte.

Behøver jeg sige mere?

Det samme gælder, når du arbejder ved spisebordet, eller forsøger at meditere midt i familiens fælles samværsrum.

Du blander energierne. Din krop og dit sind skal virkelig arbejde hårdt, for at fokusere på den aktivitet, du er i gang med. Hvis du arbejder ved spisebordet, vil du sikkert blive afledt af tanker om aftensmaden, madpakker eller almindelige huslige opgaver. Energien ved spisebordet er bedst til – gæt engang – spisning.

Hvis du forsøger at meditere midt i husets mest aktive rum, vil du sikkert også opleve udforinger med at holde fokus på din proces, da energien i rummet er meget aktiv, der er meget fysisk udadvendt energi omkring dig. Også selv om du er helt alene lige på det tidspunkt.

Få  optimal støtte fra dine rum

Alle steder har energi, og denne energi kan være meget forskellig, alt efter, hvad vi bruger stedet til. Vores aktiviteter sætter aftryk, og hvis du vil have optimal støtte fra dine rum, kan det virkelig anbefales at lave nogle klare rammer og rutiner i hverdagen.

I stedet for at blande energierne, kan du bevidst vælge, hvad hver enkelt kvadratmeter i din bolig bruges til. 

Soveværelset er til at sove i, og til kærlighed.
Indretning: God seng, personlige billeder, renhed og rolige farver

Køkkenet er til at tilberede nærende måltider, og spisebordet er til at indtage disse måltider i ro og med fokus og taknemmelighed.
Indretning: Ren og rolig indretning, grønne planter, sunde symboler. 

Opholdsstuen er til fælles aktiviteter, leg, tv, spil, hygge og kreativitet.
Indretning: Hyggelig belysning, bløde møbler og varm stemning. 

Arbejdsrummet er til fokus, koncentration, studier og effektivitet.
Indretning: Klar belysning, ryddeligt og systematisk.

Meditationsrummet er til indre fokus, yoga, mindfulness og procesarbejde.
Indretning: Rolige farver, personlige symboler, stearinlys og yogamåtte. 

Værkstedet er til fysisk aktivitet, projekter, action og kreativitet.
Indretning: Plads til rod, støv og praktisk udfoldelse.

Fortsæt selv.

Hvad hvis jeg bor i en 2-værelses og har mange forskellige aktiviteter?

Du behøver ikke have et helt rum til hver aktivitet.

Du kan bruge et hjørne af et rum til meditation. Og en del af stuen, hvor du spiser. Eller arbejder. Så du altid spiser i det ene område, slapper af i det andet område og arbejder i det tredje område af stuen.

Bare lad være med at lave spiseområde i sengen, og hold i det hele taget dit sovespace helligt. Ellers kan konsekvensen let blive dårlig søvn, og på længere sigt dårligt helbred og manglende energi i dig selv.

Et meditationsområde vil passe bedre i soveværelset end i opholdsrum eller køkken.

Et arbejdshjørne vil være noget mere harmonisk i et andet aktivt rum, end i det rum, hvor du også sover.

Pointen er, at jo mere klar og defineret, du er omkring energien et bestemt område, jo lettere vil det være at fokusere på lige netop den aktivetet på dette sted. 

Det vigtigste at huske om, hvordan du bedst definerer dine steder og udnytter dine rum

Steder har energi.

Du gør din hverdag lettere ved at definere, hvad der foregår hvor.

Det kræver en smule disciplin i starten, men du vil sikkert hurtigt opleve, at du får mere energi.

Start med at droppe at se tv i soveværelset. 

Prøv det!