Mala kæder er meditations redskaber, som traditionelt bruges indenfor flere religiøse retninger. En mala kan have mange udtryk og sammensættes af forskellige perler og sten.

Det vigtigste er, at kæden har 108 perler, så den høje spirituelle energi er tilstede i kæden. Det kan også være 54 eller 27 perler. 2×54 = 108 og 4×27 = 108. Læs mere om mala kæder i indlægget Hvad er en mala meditationskæde

Du behøver ikke være tilhænger af en bestemt religion for at bruge en mala meditationskæde.

Jeg går faktisk selv sjældent med mala til daglig. Men jeg ELSKER mine mala kæder, og de er en vigtig del af min spirituelle proces.

Det handler om indre fokus, energi og spirituel intention. 

Du kan bruge din mala kæde på flere måder.

  • Læg din spirituelle intention ind i krystallerne i kæden
  • Brug kæden til mantra meditation
  • Bær mala kæden som et flot smykke

Du kan vælge at bruge en eller flere af metoderne efterhånden. Start med at vælge din kæde ud fra krystal energierne og bær din mala med dig i hverdagen, enten som smykke eller i lommen.

Senere kan du mærke ind til, hvilket mantra der vil passe til din proces, og gå i gang med enkel mantra meditation med 108 gentagelser af dit mantra.

Mala meditation

Vælg mala efter din spirituelle hensigt

Mala kæder bærer den spirituelle intention, som du koder ind i kæden af krystaller og andre naturmaterialer. Når du vælger en mala kæde, kan du kigge på betydningen af de krystaller, som kæden er bundet af.

Beskrivelserne af stenene og af hver mala kæde giver dig en fornemmelse af, hvilke problematikker og udfordringer, den enkelte kæde kan støtte dig igennem.

Er du mere intuitiv og har en klar følelse af den intention og retning, som du ønsker at kæden skal støtte, behøver du ikke vide så meget om krystalenergierne. Du vælger den mala og de krystaller, som du kan mærke du har brug for. Vælg den mala, som du ikke kan stoppe med at kigge på, den smukkeste, den lækreste, den som bare kalder på dig. 

Når du har fået din mala kæde, er det første du gør at rense den og oplade den med din spirituelle hensigt. Læs mere om intentioner og mala kæder her

Mala mindfulness i hverdagen

Når du har sat en klar intention og lagt energien ind i din mala, måske med et mantra eller en kort sætning, som støtter dig, kan du kontakte din hensigt når som helst du har berøring med din mala kæde.

Når du går rundt i hverdagen, står i kø, sidder i kø på motorvejen, venter på en aftale, er på toilettet. Når som helst, din mala vil kalde på dig og minde dig om den retning og det ønske, du har sat.

Du behøver ikke bære kæden om halsen, så alle kan se den. Nogen vælger at bære den under tøjet, så man bare ser de øverste perler omkring nakken. Eller man binder den om håndleddet, hvis det er praktisk muligt (se malas som armbånd her) . Andre har deres mala i lommen eller i tasken, eller den hænger i bilen.

Har du en spirituel praksis, som for eksempel morgenyoga eller meditation, er det oplagt at du har din mala kæde med dig. Læg den på din yogamåtte eller på dit alter, så energien fra kæden er med dig tæt, hver eneste morgen.

Mala meditation

Mala mantra meditation

Mala kæden er et smukt redskab, som hjælper dig med at få gang i en enkel meditationspraksis.

Du vælger et mantra, som du mediterer med. Måske du allerede har valgt et mantra, da du satte intentionen for din mala.

Mantraet gentages 108 gange. En gentagelse ved hver perle i din mala kæde. Sig HELE MANTRAET ved hver perle, også hvis dit mantra har flere ord. Du kan fortsætte med flere gange 108 gentagelser, for at komme dybere i meditationen.

Guru-perlen tæller du ikke med. Den repræsenterer den læring, du er i gang med. Gu – Ru betyder fra mørke til lys, og repræsenterer rejsen fra mørke (ubevidsthed) til lys (bevidsthed).

Sådan holder du mala kæden under meditationen

Du kan bruge enten højre eller venstre hånd. Hold den første perle, ved siden af guruperlen, mellem tommel og pegefinger, så kvasten ligger hen mod dig selv.

Sig dit mantra en gang. Sig det højt, hvisk det eller sig det inde i dig selv.

Brug tommelfingeren til at dreje kæden mellem fingrene, så du holder den næste perle mellem tommelfingeren og pegefingeren (du kan også bruge en af de andre fingre sammen med tommelfingeren).

Kvasten bevæger sig hen mod dig selv.  Guruperlen bevæges hen mod kroppen og derefter op mod dine fingre igen. Mala kæden drejer i en cirkel ind mod din krop, ikke væk fra kroppen.

Bliv ved med at dreje, en perle ad gangen, og gentag hele dit mantra ved hver perle. Når du når rundt til guru-perlen, kan du vende kæden om og gentage processen 108 gange, den anden vej rundt.

Du krydser dermed ikke hen over guru-perlen.

Når du har gentaget dit mantra 108 gange, og når til guru-perlen, kan du vælge at holde om guru-perlen et øjeblik og fokusere på din intention, mærke taknemmelighed og tage et dybt åndedrag. Vend så kæden og start igen med dit mantra. Denne praksis er ikke traditionel, men bruges i Kundalini Yoga. Jeg syns det fungerer godt med den lille fokus-pause, så jeg bruger gerne denne teknik. Bare husk at vende kæden, så du drejer tilbage igen – og ikke krydser guruperlen.

Enkle mantras til din mala meditation

Et mantra er et ord eller en kort sætning, som vi gentager for at integrere en ny tankeform eller en energi i krop og sind.

Du kan bruge en positiv bekræftelse som mantra, som matcher din spirituelle intention. Eksempler på bekræftelser:

Jeg er kærlighed.

Alt er fred i min verden.

Min krop er fuld af energi og glæde.

Find din egen sætning. 

Du kan også bruge et traditionelt mantra. Her er et par stykker:

Sat Nam (jeg er sandheden)

Om Namah Shivaya (jeg bøjer mig for den højeste transformation)

Ong So Hung (jeg er uendelig kreativ energi)

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu (Bøn om glæde og frihed til alle)

Rigtig god fornøjelse med din mala kæde. 

kærligst fra Joyann


PS: Har du set alle mine håndlavede mala kæder i webshoppen lige her?

Du kan også være med på et MALA KURSUS, enten ONLINE MALA KURSUS eller FYSISK MALA KURSUS

Regnbue Flourit mala kæde