Hvis du går til yoga, har du du sikkert prøvet at blive opfordret til at sætte en intention i starten af klassen.

Måske har du sat en intention om at gøre øvelserne rigtigt, eller give dig hen til øvelserne,  fokusere mere på dit åndedræt eller måske at du fremover vil lave yoga 4 gange om ugen.

Men har du tænkt over, hvad det egentlig vil sige at sætte en intention?

Hvordan gør man det? Og hvordan virker det?

De fleste mennesker er vant til at lade dagen, tilfældet og omstændighederne bestemme, hvordan de oplever livet. Tingene sker bare, uden at du syns, at du har noget at skulle have sagt. Du føler dig magtesløs og uden indflydelse på, hvordan du har det, hvad du oplever og hvilken retning, dit liv tager.

En intention er første skridt mod at leve på en måde, som du selv ønsker. Det du fokuserer på og praktiserer bliver din virkelighed.

Når du arbejder med intentioner, tager du selv fat i styringen. En god intention aktiverer din modtagelighed. Ved at fokusere på din intention, sender du et klart ønske ud, og sætter en kurs mod det, du virkelig gerne vil manifestere, tiltrække og invitere ind i dit liv.

Intentioner er noget andet end konkrete, fysiske mål. En intention er en retning for, hvordan du gerne vil leve, hvordan du ønsker at være, hvilke tilstande, du gerne vil opleve i dit liv. Det kan være omkring dit arbejde, i dit forhold, i din indre proces eller hvor som helst.

Intentioner skaber forbindelse mellem hjerte og sind.

Sådan finder du en klar intention

Du finder din intention ved at spørge dig selv, hvad du virkelig ønsker, fra hjertet.  Hvad betyder mest for dig, lige nu?  Hvilken indstilling kan hjælpe dig med at manifestere dette?

Du formulerer så dit svar som en klar retning for dine tanker, dit fokus og den måde, du møder verden på.

Din intention skal passe ind i dine personlige værdier og der, hvor du er lige nu i dit liv. Det kan være et specifikt, klart ønske eller et ord eller en vending, som du gerne vil “leve”.

En god intention vækker følelser og har fat i dit indre formål. For eksempel:

 • Være mere medfølende overfor dig selv og andre
 • Åbne hjertet og tillade sårbarhed
 • Slippe frygten for noget, som har holdt dig tilbage
 • Mærke din indre styrke
 • Være venlig overfor andre uden at skulle have noget igen
 • Finde fred midt i en travl hverdag
 • Give dig selv mere frihed – inden i dig selv og helt konkret i din dag
 • Fokusere på at du lever i et univers af overflod

Du kan også være mere konkret og sætte en intention om: 

 • Passe bedre på din krop gennem sund mad, yoga eller hvad der giver mening for dig
 • Spare op til noget, som vil betyde en stor forskel for, hvordan du har det
 • Komme mere ud i naturen
 • Bruge nogle minutter – eller længere – hver morgen på at mærke dig selv
 • Ændre dit arbejdsliv, så du føler større glæde og mening i hverdagen
 • Ringe til din gamle mor to gange om ugen, fordi det gør jer begge glade

Nymåne intentioner

Nymånen er et godt tidspunkt at sætte mere overordnede intentioner for den kommende måned. Nymånen repræsenterer nye begyndelser, en ny fase starter og i tiden fra nymåne til fuldmåne intensiveres energien, så de nye, sunde frø kan spire.

Start dit nymåne intentions ritual med at gøre noget godt for dig selv. Kom ind i kroppen og inviter velværet frem, med et varmt bad, yoga, en tur ud i naturen, massage eller hvad der fungerer for dig.

Skab et lækkert sted til dit ritual. Blomster, krystaller, lys, æteriske olier, bløde puder og et lunt tæppe plejer at være gode ingredienser. Gør det enkelt og personligt.

Find en god gammeldags notesbog frem, og dit bedste skriveredskab. Sæt dig, luk øjnene og tag nogle dybe åndedrag, helt ned i maven. Giv slip på tanker og følelser, når du ånder ud, og kom helt tilstede.

Start med lige at kontakte dine intentioner fra sidste nymåne, eller fra tidligere. Se, hvordan livet har foldet sig ud og  mærk taknemmelighed for det, du har opnået. Skriv det ned.

Sæt nu fokus på der, hvor du gerne vil hen. Lad ordene flyde indefra. Hvor er du nu i dit liv? Hvad ønsker du virkelig, fra hjertet?

Daglige intentioner

Du kan sætte energi bag dine overordnede intentioner ved at lave et lille morgenritual, hvor du sætter en enkel intention for din dag.

Det kan være i forbindelse med din øvrige morgenpraksis, yoga, qigong, meditation eller de fysisk/spirituelle redskaber, du ellers bruger.

Du kan også vælge at fokusere på din intention lige, når du vågner om morgenen, før sindet er blevet aktivt.

Læg hænderne på hjertet, tag et dybt åndedrag, mærk kærlighed i dig selv og sæt din intention for dagen.

Intentioner inden meditation og yoga

Tilbage til det, jeg skrev i starten. Hvordan sætter du en intention i starten af en yoga- eller meditationsklasse.

Det gør du på samme måde, som med din daglige intention, og med et enkelt fokus på det, som virkelig betyder noget for dig. Sæt en intention om at opleve en bestemt følelse, på noget, du ønsker mere af og på det fokus og den retning, du ønsker at opleve.

Yogaen vil forstærke din intention, særligt når du praktiserer yoga med bevidsthed – som for eksempel Kundalini Yoga.

Ved at fokusere bevidst på din intention under meditation, lægger du ønsket ind i din fokuserede bevidsthed, så det bliver lettere at manifestere den.

Kundalini Yoga styrker dine positive intentioner

Kundalini Yoga for Flow og Frihed er et online kursus med yogavideoer og pdf´er, så du kan komme i gang med yogaen derhjemme.

Læs mere om online Kundalini Yoga med Joyann