Joyful Feng Shui

 

Skab rum til mere glæde, overskud og flow i dit liv

Feng Shui med Joyann

Joyful Feng Shui er den form for Feng Shui, som jeg har praktiseret siden 2003.

Joyful Feng Shui er en proces, som tager udgangspunkt i samspillet mellem et fysisk sted (et hjem, en bygning, et område) og de mennesker, som bor og arbejder på stedet.

Det handler om at skabe så gode forhold som muligt på stedet, så vi bliver støttede i at virkeliggøre de ønsker, drømme og mål, vi har for vores liv.

Joyful Feng Shui Universet

Læs bogen om Joyful Feng Shui, som du kan købe som PDF til download her.

Kom med på et online kursus i Joyful Feng Shui

Få besøg af Joyann og få personlig, intuitiv Feng Shui vejledning i, hvordan du løfter energien og skaber flow.

Læs mere om Joyful Feng Shui her på siden. 

Kh Joyann

Joyful Feng Shui stemning

Om Joyful Feng Shui

Joyful Feng Shui hjælper dig med at skabe rum til mere glæde, overskud og flow i dit liv ved at bevidstgøre dig omkring effekten af det, du omgiver dig med.

Energien, stemningen og hele indretningen i hjem og på din arbejdsplads påvirker dig i høj grad.
Så hvorfor ikke gøre det du kan for at gøre din hverdag så rar, opløftende og berigende som muligt?

Joyful Feng Shui er praktisk anvendelig viden om, hvordan Feng Shui – visdommen om energien i omgivelserne -, bliver et konkret og brugbart redskab til bevidstgørelse og glæde i hverdagen.

Min tilgang til Feng Shui er personlig, intuitiv og uden stramme regler.

Det handler om at få det optimalt godt i hverdagen.

Formålet med Joyful Feng Shui at skabe boliger og arbejdspladser, hvor vi føler os opløftede, trygge og frie til at være den bedste version af os selv.

Joyful Feng Shui opfordrer dig til at være bevidst om energien i dine omgivelserne – gennem vores valg af farver, former, symboler, placering, materialer mm.

Du kan gå ind i en dialog med boligen gennem de 8 livsområder, som afspejler dit indre og ydre liv i boligens grundplan.

På et dybere niveau kan du forholded dig til og frigøre energetiske aftryk fra fortiden.

Joyann Nielsen

Rum til livsglæde –  Joyful Feng Shui

Rum til Livsglæde er Joyann´s bog om, hvordan de ydre ting spejler din indre tilstand og hvordan du brugrer indretning i din personlige proces. 

Omslag Rum til livsglæde - Joyful Feng Shui

Hvad er Feng Shui?

Dit hjem er det sted, hvor du lader op, slapper af og finder ro, og energien i dit hjem påvirker dig i mange timer af døgnet. Derfor er hjemmets energi og tilstand super centralt, når det handler om  at skabe mere velvære, energi, ro, livsglæde og nærvær.

Feng Shui handler om energi.

Ved at blive mere bevidst om energien i tingene omkring dig, kan du bruge dit hjem som en aktiv medspiller i forhold til at virkeliggøre dine og din families ønsker, intentioner og mål.

Når du bliver opmærksom på energien i tingene du omgiver dig med i din hverdag, kan du bevidst gå ind og få dine fysiske omgivelser til at støtte og opløfte dig.

Et personligt og bevidst indrettet hjem, som er rart at være i, kan gøre meget for dit generelle velbefindende.

Dit hjem påvirker dig, uanset hvordan det er indrettet. Den energi og kærlighed, du lægger i dit hjem, kommer tilbage til dig mange gange.

De fleste af os har områder i hjemmet, som fungerer godt, hvor energien er let og behagelig, og hvor det føles rart at være.

Mange har også områder, som er mere problematiske, hvor rodet har det med at lande, hvor man ikke kan få indretningen til at spille.

Mange har også områder, hvor man bare ikke opholder sig ret meget, og hvor energien er relativt lav og tung.

Det er de problematiske, tunge og “døde” områder, som har det størest potentiale for transformation, nyt perspektiv og flow. 

Grundlaget for Joyful Feng Shui

Herunder får du et lynkursus i elementerne i Feng Shui.

Feng Shui redskaberne

Når du vil bruge Feng Shui til at skabe mere god energi i din hverdag, kan du starte med at lære de grundlæggende Feng Shui redskaber lidt at kende. 

Herunder får du lidt basis info om de tre Feng Shui begreber:

 • Chi (energiens flow)
 • De fem elementer: Ild, jord, vand, metal og træ
 • Bagua-kortet: En kortlægning af de 9 livsområder afspejlet i din bolig.

Disse redskaber vil være med til at gøre dig bevidst om dine muligheder, når du vil løfte energien i et rum, et kontor eller måske en bolig. Når du kender din værktøjskasse er det lettere at vælge, hvad der vil være godt at gøre i den enkelte situation.

Du kan sagtens selv bruge Feng Shui redskaberne til en start. Det vil altid være en proces, og i min optik kan du ikke gøre noget forkert, så længe du tager din egen intuition, indre følelse og mavefornemmelse med i processen.

Så derfor, uanset hvad Feng Shui reglerne siger, hvad du læser i en bog eller hvad der virker for naboen, gælder denne grundregel:

Brug de Feng Shui redskaber og løsninger, som gør dig glad, løfter din energi og får dit hjerte til at synge.

Hvad er chi?

Den energi, som vi kalder Chi i Feng Shui, udspringer fra selve livets kilde. Vi lever i et univers af energi.

Feng Shui filosofien bygger på princippet om at styrke og opbygge en god og sund Chi på et sted. Intentionen er at styrke og harmonisere  energien i boligen og på arbejdspladsen, så vi skaber en harmonisk energistrøm.

Mangel på Chi i omgivelserne dræner vores energisystem, mens overskud af Chi virker opladende.

Du får en fornemmelse af Chi-energien ved at mærke, se eller fornemme, hvordan vand ville strømme i det rum, du befinder sig i. Er der lange, lige forløb, hvor energien får fart på? Er der buede forløb, hvor energien strømmer blidt og roligt? Eller er der blokeringer og forhindringer, så energien har svært ved at komme i flow?

Chalice Well vandfald

Hvad er de fem elementer?

Vi møder de fem elementer indenfor al traditionel kinesisk medicin, som er grundlagt ud fra den betragtning, at alt i os og omkring os består af energi, og at de fysiske ting har følelsesmæssige og energimæssige sidestykker.

I Feng Shui bruges de fem elementer til bevidst at afbalancere omgivelserne. Du finder balancen mellem de fem elementer i din bolig ved at finde de ting, som hører til hvert element:

 • Træ: Ting af træ, grønne farver, planter, høje, slanke former.
 • Ild: Belysning og levende ild, røde farver, mennesker og dyr, trekanter.
 • Jord: Keramik, sten og krystaller gule og brune farver, flade landskaber, firkanter.
 • Metal: Ting og kunst af metal, lyse/hvide farver, guld og sølv, runde former.
 • Vand: Springvand, glas og spejle, blå og mørke, dybe farver, bølgede former.

Det er sjovt og inspirerende at finde de fem elementer i et rum. Jeg vil opfordre dig til at lege med det, så du kan få en erfaring med, hvilken balance der er mellem træ, ild, jord, metal og vand i din egen bolig.

De fem elementer

Hvad er Bagua-kortet?

Bagua-kortet er en kortlægning af energien i en bygning.

Bagua kortet definerer, hvordan bygningen vil påvirker dem, som bor og arbejder i bygningen, på de 8 livsområder:

 • Karriere og livsvej
 • Kærlighed og partnerskab
 • Helbred og familie
 • Rigdom og fremgang
 • Hjælpsomme mennesker og rejser
 • Børn og kreativitet
 • Visdom og selvudvikling
 • Anseelse og omdømme

Bagua kortet tegnes på hele bygningen, og kan også bruges på enkelte rum.

Der findes to måder, man kan lægge kortet på en bygning: Orienteret efter verdenshjørnerne eller orienteret efter hovedindgangen.

I Joyful Feng Shui bruger jeg hoveddøren, da det er min erfaring, at er den metode, som giver et reelt billede af boligen som organisme og helhed, når formålet er at arbejde med bagua-kortet som personlig udvikling i en bevidstgørende proces.

Kortet tegnes på grundplanen ved at flugte grundlinjen af kortet med området karriere og livsvej på den linje på grundplanen, hvor hoveddøren er placeret. Alle hjørner af grundplanen skal være inde i bagua-kortet.

Hvis din bolig har en uregelmæssig facon (ikke et rektangel) kommer nogle af bagua-områderne til at ligge helt eller delvist udenfor kortet.

Bagua-kortet generelt

Sådan bruger du bagua-kortet

Når du har tegnet bagua-områderne ind på din grundplan står du med et billede af, hvordan dit liv afspejles i din bolig.

Der er mange måder, du kan arbejde med dit bagua-kort, og jeg vil anbefale, at du starter med at gå og mærke lidt ind til, hvilke områder du har lyst til og brug for at gå ind i.

Som udgangspunkt kan du bruge Chi teorien og de fem elementer, når du vil ændre energien i et område i forhold til bagua-kortet.

Da mulighederne er mange og filosofien rummer mange lag, vil jeg anbefale dig at tage et kursus eller få besøg af en Feng Shui konsulent, hvis du vil arbejde dybere med bagua-kortet.  Med lidt hjælp og viden får du klarhed over, hvordan du med en målrettet indsats kan støtte din personlige udvikling og bevidsthed på de 8 livsområder gennem ændringer i din indretning.

Bagua-kortet i Joyful Feng Shui